Поділитись

МАНСАРДНІ ІНТЕР’ЄРИ - СПАЛЬНЯ
2018-01-18

Однією із особливостей сучасного будівництва є чітких поділ житлового будинку на денну та нічну зони. Зазвичай денну зону проектують на першому поверсі, доступну для всіх членів сім’ї та гостей дому, а от нічну намагаються відокремити. Ідеальним місцем для цього є горище, яке завдяки використанню відповідних рішень стає особливо затишним місцем, де можна добре відпочити та набратись сил.

Облаштування спальні у мансарді не є легким питання.  Воно вимагає індивідуального підходу до кожного проекту, адже до уваги слід взяти і конструкцію будинку, і кут нахилу даху, і висоту карнизної стіни.  Необхідно взяти до уваги всі деталі, які можуть вплинути на ефективний відпочинок. І однією з них, звичайно, є колір. До кольорів, які позитивно впливають на наше самопочуття, відносять блакитний, зелений та широку гамму пастельних кольорів. В інтер’єрі також використовують відтінки сірого чи білий, які оптично збільшують приміщення.  І рекомендують уникати яскравих, насичених кольорів, які можуть дратувати та ускладнити засипання. Ліжко, як головний елемент кожної спальні, повинно знаходитись в центральній частині приміщення.  З ціллю економії площі можна розмістити його і під скосем, проте не слід забувати про відстань, яка дасть можливість зручно підійти до країв ліжка. Створюючи затишний та комфортний інтер’єр , треба пам’ятати про роль аксесуарів, завдяки яким кожна спальня набуде індивідуального характеру.

МАНСАРДНІ ІНТЕР’ЄРИ - СПАЛЬНЯ

Відповідний підбір аксесуарів перетворює сурове приміщення в затишну та комфортну спальню під дахом. Графітова стіна та темна, дерев’яна підлога надають приміщенню індивідуального характеру. 

МАНСАРДНІ ІНТЕР’ЄРИ - СПАЛЬНЯ

Термоізоляційні вікна FAKRO FTT Thermo ідеально підходять для енергозберігаючих та пасивних будинків. Завдяки цьому рішенню в спальнях запанує відповідна атмосфера, а приміщення наповниться великою кількістю природного світла.

МАНСАРДНІ ІНТЕР’ЄРИ - СПАЛЬНЯ

Облаштування спальні під пласким  дахом не дуже відрізняється від облаштування приміщень на поверсі через відсутність різниць висоти даху. Вікна для пласких дахів FAKRO чудово підходять для такого випадку, адже забезпечують необхідну кількість природного світла.

МАНСАРДНІ ІНТЕР’ЄРИ - СПАЛЬНЯ

Спальню невеликої площі можна візуально збільшити, забезпечивши доступ природного світла та пофарбувавши стіни білим кольором по всій довжині.  Додатковим інструментом може бути використання в інтер’єрі великого дзеркала, яке надаватиме приміщенню глибини.

МАНСАРДНІ ІНТЕР’ЄРИ - СПАЛЬНЯ

Спальня у мансарді не обов’язково має бути невеличкою. У випадку приміщення із великою площею ми можемо без проблем розмістити подружнє ліжко по центру. Балки, які пов’язані із конструкцією даху, надаватимуть приміщенню неповторної атмосфери.