КІЛЬКІСТЬ ДАХОВИХ ВІКОН НА ПІДДАШШІ
2018-11-05

Дахові вікна – це краща ідея для освітлення приміщення мансарди природним світлом. Саме природне світло дуже важливе, якщо Ви плануєте перебувати у такому приміщенні багато часу. Варто відповідально поставитися до вибору кількості вікон та площі засклення, визначити місце їх розташування. У цій статті ми розглянемо важливі аспекти вибору та монтажу дахового вікна FAKRO.

Порада № 1. Краще встановити кілька менших вікон у різних точках дахового покриття, ніж одне велике, чи декілька малих разом. Таким чином ми отримаємо краще та більш рівномірне освітлення.

Порада № 2. Пам’ятайте, чим вище розташоване вікно, тим більш рівномірно буде освітлено Вашу кімнату.

Порада № 3. В ЄС потрібно дотримуватися певного співвідношення кількості вікон до площі підлоги відповідно до Технічних норм будівництва. В Україні такі вимоги поки що не нормуються, проте ми можемо рекомендувати дотримуватися європейських стандартів. Так ось, співвідношення кількості вікон до площі підлоги повинно складати 1:8 – для приміщень, в яких люди перебуватимуть тривалий час, та щонайменше 1:12  - для інших приміщень.

КІЛЬКІСТЬ ДАХОВИХ ВІКОН НА ПІДДАШШІ

Порада № 4. Рекомендуємо монтувати дахове вікно на висоті 110-140 см від підлоги. Це найоптимальніша висота, яка відповідає ергономічним вимогам. У всіх дахових вікнах FAKRO ручка розміщена внизу. Згідно численних відгуків користувачів таке розташування є найкомфортнішим, вікно можна легко відчинити, зокрема тому, що не потрібно дотягуватися до нього. Рівень розміщення обертального елементу гарантує безпеку відчинення. Якщо вікно розміщене дуже високо, достатньо придбати телескопічний стержень. Тут знову ж таки ергономічна будова дозволяє без зусиль відчинити вікно.

Монтаж на рекомендованій висоті дозволяє встановити під вікном стандартні опалювальні пристрої. При такій висоті монтажу вікно буде встановлено згідно норм ЄС. Верхній край прозорої частини вікна повинен бути розміщений щонайменше на рівні 220 см від підлоги. А для забезпечення правильної циркуляції свіжого повітря вентиляційна щілина повинна бути розміщена на висоті щонайменше 200 см. Дотримання всіх цих норм дозволяє забезпечити правильну циркуляцію повітря і, відповідно,  уникнути явища конденсації на даховому вікні.

КІЛЬКІСТЬ ДАХОВИХ ВІКОН НА ПІДДАШШІ