ВІЛЛА У СТИЛІ МОДЕРН У ВІДНІ
2018-08-23

Доктор Райтмаєр, австрійський хірург-кардіолог, нарешті здійснив свою давню мрію та перетворив піддашшя у своєму будинку, який збудований у стилі модерн, на справжній рай для спорту та відпочинку. Метою цього було наповнення будинку великою кількістю природного світла та оптимізація енергетичного балансу будинку.

ВІЛЛА У СТИЛІ МОДЕРН У ВІДНІ

Котедж розташований у 19-му районі Відня, одному із найпрестижніших та найкрасивіших районів міста, який відомий своєї величною архітектурою з чудовим історичним минулим та продуманим використанням стилю Модерн. Будівлі цього райому є творіннями відомих архітекторів, таких як Генріх фон Ферстель та Адольф Лоос.

Просторі приміщення котеджу, багато світла, ідеальне розташування поруч з парком та університетом, вид з даху на величний Відень та довколишні пагорби, що захоплює подих -  все це дозволяє створити особливий простір для життя.

Реконструкція будівлі була здійснена настільки обережно, що ззовні не було помітно жодних змін. Всередині вілла отримала багато просторих кімнат та світла.

ВІЛЛА У СТИЛІ МОДЕРН У ВІДНІ

Спорт та відпочинок.   

Увійшовши до будинку, вражає, наскільки вдало вдалося поєднати історичний зміст будівлі та сучасний дизайн. Концепція відкритого простору із застосуванням дахових вікон роблять віллу справжнім оазисом світла. За допомогою ліфту можна дістатися до горища, яке слугує сім’ї та друзям як оздоровчий центр. Раніше тут були темні кімнати на останньому поверсі під дахом. Зараз це великий світлий простір з панорамними вікнами та просторою терасою на даху.

При  вході розташовано кухонний простір у формі корабля. Зона тренування відділена від кухні та зони відпочинку із джакузі та каміном за допомогою скляних дверей. Вид через вікна FAKRO для пласких дахів надає відчуття безмежного простору та спокою. Вдосконалена система ізоляції цих вікон дозволяє отримувати багато переваг, - що і було ключовим критерієм під час вибору. Влітку, коли температура піднімається вище +40 градусів, всередині залишається прохолодно завдяки застосуванню автоматичних маркіз FAKRO. Дахові вікна стійкі до дії екстремальних погодних умов, таких як спека, холод чи град.

ВІЛЛА У СТИЛІ МОДЕРН У ВІДНІ

Прекрасний вид назовні.

На останньому поверсі під дахом в центральній частині було замонтовано три вікна для пласких дахів. «Разом із FAKRO я знайшов рішення для реконструкції свого горища. Вікна для пласких дахів забезпечують горище із загальною площею у 60м2 доступ до денного світла, без утворення конденсації влітку, що дозволяє інтенсивно займатися спортом» - жартує доктор Райтмаєр. Щоб задовольнити потреби замовника компанія FAKRO виготовила спеціально під індивідуальне замовлення вікна для пласких дахів нестандартно великого розміру – 186 см.

ВІЛЛА У СТИЛІ МОДЕРН У ВІДНІ

У віддаленому кутку горища була невеличка темна кімната без вікон, яку раніше використовували як склад. На думку доктора Райтмеєра це просто ідеальне місце для нової сауни. Тут важливо було підібрати вікна так, щоб вони змогли витримувати екстремальну різницю температур, а також врахувати нахил даху. Адже у сауні температура сягає навіть 90 градусів за Цельсієм. Тепер ще два дахові вікна FAKRO відкривають вид із сауни на чарівний квітучий вишневий сад.

ВІЛЛА У СТИЛІ МОДЕРН У ВІДНІ