Поділитись

ІННОВАЦІЙНІСТЬ FAKRO ВПЛИВАЄ НА РІСТ КІЛЬКОСТІ ПАТЕНТНИХ ЗАЯВОК В ПОЛЬЩІ

ІННОВАЦІЙНІСТЬ FAKRO ВПЛИВАЄ НА РІСТ КІЛЬКОСТІ ПАТЕНТНИХ ЗАЯВОК В ПОЛЬЩІ

Згідно зі звітом Європейської патентної організації (EPO) в 2018 році аж на 19,7 % зросла кількість патентних заявок, поданих польськими винахідниками, дослідницькими центрами чи підприємствами. Компанія FAKRO внесла в це свою лепту.

Загалом протягом 2018 року до EPO було подано 534 патентних зголошення з Польщі. Група FAKRO (як і Гданський політехнічний університет) подала 4 заявки. Ягеллонський університет зайняв 1-е місце в рейтингу польських заявників (12 заявок), за ним йде фармацевтична компанія Polpharma S.A. (6 заявок) та краківський гірничо-металургійний університет (5 заявок). 

Більшість патентних заявок (понад 70 %)  стосується технологій, в т.ч. транспорту або компютерних технологій. Великої уваги заслуговує той факт, що майже 17% всіх заявок походить з малопольського воєводства, де і знаходить головний офіс компанії  FAKRO

"Ми пишаємось тим, що компанія FAKRO посіла 4 місце в рейтингу.  Це заслуга нашої команди інженерів та відкритості до мінливих потреб ринку. FAKRO є автором понад 170 патентних заявок, що підтверджує нашу інноваційність та сміливість до реалізації нетипових рішень - коментує Генрик Мусял, директор з досліджень та розвитку FAKRO. 

Фото: Генрик Мусял, директор з досліджень та розвитку FAKRO, з номерами патентних заявок.