Поділитись

Заява Правління групи FAKRO

2023-09-20 

Шановні Партнери,  

Вчора в результаті атаки на Львів один з озброєних дронів поцілив у наше українське підприємство ТзОВ ФАКРО Львів, про що після обіду почали широко інформувати польські та закордонні ЗМІ. Від вчорашнього дня ми також отримуємо від Вас повідомлення зі словами турботи, солідарності і готовності до співпраці.

Найважливіше, що в результаті цієї атаки не загинув ніхто з наших працівників. Атака, на жаль, викликала пожежу, яка цілковито знищила дистрибуційний центр (2 склади загальною площею бл. 5 тис м2) і розміщені в ньому верстати, обладнання, а також готові товари ФАКРО. Наші втрати ми оцінюємо в 30 млн. злотих.

Від перших днів війни в Україні ми надали значну частину нашого львівського складу організації Карітас Львівської Архієпархії, а також безперервно організовували гуманітарний транспорт з найнеобхіднішими товарами: продуктами, побутовою хімією та медикаментами, залучаючи солідарних польських підприємців до допомоги українцям, які постраждали від війни в своїй країні. Звертаємо увагу на повне залучення організації Карітас в дистрибуцію товарів для потребуючих на території всієї України. В результаті пожежі згоріло 300 тон благодійної допомоги.

Від вчорашнього дня польські заводи FAKRO повністю взяли на себе виробництво для українських дистрибюторів, що жодним чином не обмежить виробництва для польського ринку та ринків інших країн. Ми реалізовуємо план дій і хочемо Вас запевнити у неперервності поставок відповідно до погоджених умов.

Відбудова підприємства у Львові займе нам трохи більше часу, але без сумніву ми це зробимо. Ми побудували цей завод 25 років тому, реінвестуючи в розвиток весь прибуток. Без нього ми б не змогли розвиватися на ринках Східної Європи. Ми повинні відбудувати це підприємство, щоб не віддати ці ринки нашому головному конкурентові.

Дякуємо за Вашу співпрацю з нами, це найкращимй фундамент для подальшого розвитку FAKRO!

 

З повагою

Ришард Фльорек, Президент Правління

Павел Дзєконьскі, Віцепрезидент Правління

Пьотр Бєнєк, Член Правління

Заява Правління групи FAKRO